onsdag, september 28

Ovanligt sen i år, faktiskt


Nu börjar jag verkligen längta efter advent.
Vi hade strömavbrott igår här i Kusmark, så vi tände massa ljus för att kunna se något överhuvudtaget. Pappa började sjunga "Tänd ett ljus" och jag och mamma sjöng med och det kändes typ som att jag gick i ett luciatåg eller något, med ljus i handen och allt och då kände jag att jag verkligen längtade.

Min längtan efter advent (och jul) brukar starta mycket tidigare vanligtvis. Typ i augusti. 


Det tråkiga med att man börjar vara så pass gammal är ju att man inte har de där luciatågstraditionerna, eller skolavslutningar i kyrkan, uppträdanden med kören eller liknande, så då får man ta saken i egna händer ;D
Please ignore djurens ögon, de hade typ röda ögon och jag var stressad och skulle snabbredigera bort det... Inte fagert.
 Jag brukar försöka att inte peppa själva julafton förrän några dagar innan, men advent kan man peppa hur tidigt som helst ;)
Julafton med pappas släkt

Juldagen med mammas släkt
Jag saknar Otto :(

I ett försök att bli bättre på att blogga (kvantitet, inte kvalitet tills jag lär mig hur man bloggar nån gång) så har jag nu installerat en app på telefonen som gör det lite enklare (och roligare) att blogga från mobilen.
Nu kan jag till och med lägga till bilder från mobilen - hör och häpna! Att jag inte tänkt på att kolla om det fanns någon app för det här tidigare är ju lite skumt...

Midna sover i mitt knä medan jag ser på tv :)

Tobbe har försökt peppa mig på fjällvandring idag och trots att jag ibland känner mig sugen måste jag påminna mig själv om ALLA anledningar som finns till att fjällvandring inte är någon bra idé för mig.
Jag hatar att svettas, hatar att tälta, hatar kändes som ett för starkt ord så jag byter till ogillar, ogillar att gå längre sträckor eftersom jag väldigt lätt får skavsår, ogillar att jag blir grinig när jag är ute och går (pga att jag blir varm) och gärna tar ut det på andra.
Däremot vore det lite kul att göra något som verkligen inte känns som jag :)

Ne, nu är nog skrivet för ikväll :) nattiiii!

måndag, september 26

Jag vet, jag vet... jag är SÄMST på att uppdatera bloggen.

Sov halva dagen idag för att jag var vaken hela natten - konsekvenserna av att vara en nattuggla... Jag vaknade av att Louise, som bor hos mig för tillfället, kom hem med Vilda :)
Har varit halvsovandes hela dagen, men Idol gjorde mig lite piggare. Rätt personer gick vidare!

Louise har visat mig typ tusen youtubeklipp idag och jag tänkte länka ett utav dem. Vad tjejer gör på internet. Stämmer nästan till 100% på mig, så jäkla kul!



Hon är rolig överlag, den här tjejen :) och ganska vettig dessutom.
Just nu gör jag typ det där... Internetrutinen... och väntar på att klockan ska bli tolv så jag kan kolla om jag får lönen direkt det blir den 27:e eller om jag måste vänta tills det blir vettig tid (dagtid, alltså).
Efter det är gjort ska jag gå och lägga mig så jag orkar stiga upp i vettig tid (dagtid, alltså hehehee) imorgon och fika med Carro.

Sen blir det hockey!




 Ja, jag vet. Jag är lite chockad själv över att jag sett de matcher som varit so far (utom den i lördags, för att jag rollspelade), men det har som blivit så mysigt. Se med mamma och pappa, äta gofika till och dricka kaffe och gosa med kattungarna sovandes på magen.