fredag, januari 29

Lugnande medel

Goder afton! Den här helgens lan började i afton. För att förtydliga så kan jag ju säga att JAG inte lanar... jag råkar bara bo i ettan det lanas i. Jag råkar vara den som får diska och städa före och efter lan. Okej, Joakim har faktiskt dammsugit idag, det ska jag inte sticka under stolen med.
Nu låter jag kanske väldigt bitter och det var jag tidigare idag, vilket resulterade i att när jag bäddade sängen så rev jag upp Jockes halva och bäddade bara över den med överkastet, medan min sida låg där fin och prydlig. Ångrar mig lite nu, men jag kan ju inte diskret lyfta på överkastet och bädda om där under utan att någon börjar undra vad jag sysslar med.
Jag blir så impulsiv när jag är arg.

I alla fall så är jag på bättre humör nu. Det är ju trots allt fina grabbar som är här. Och imorgon kommer Sarah hit och ger mig lite kvinnligt sällskap! Dessutom har jag tagit en lång dusch och smetat in ansiktet med en ansiktsmask som jag ska gå och tvätta bort nu, så jag kör på en lätt spabehandling ikväll för att lugna mig ytterligare.
En kopp te väntar sen.

onsdag, januari 27

Jag känner mig tråkig som sällan laddar upp några bilder längre

Det beror nämligen på att Jocke använder min kameras minneskort i Wii:et för tillfället, så jag kan inte riktigt ta så mycket bilder :/

Imorgon/idag (eftersom jag som vanligt är vaken konstiga tider -.-) går jag i skola från halv nio till tolv och sedan har jag tänkt ta mig en sväng på stan (om jag inte är alltför trött) och titta lite på Kupan om de har något intressant. Jag är ute efter lite porslin att ha som prydnader, någon vas och kanske något annat finurligt man kan hitta där :)

Igår bokade jag förresten fyra biljetter och sovplatser till UppCon och jag är så peppad! :D Frågan är bara vad jag ska cosplaya som ;) Förslag? Googla cosplay om ni inte vet vad det är ^^ (och ja, som Samuel påpekade: det är rätt nördigt, ja xD men jag har alltid gillat nördiga grejer)



Just nu är jag även i en period av musiktorka, så jag försöker hitta något nytt jag kan gilla. Har lyssnat på ett album av Kasabian och just nu lyssnar jag på Bon Iver. Båda parterna är lagom bakgrundsmusik när man sitter och surfar på internet när man inte kan sova. Får se om jag kan utveckla mitt gillande mer, eller om det helt enkelt är den sortens musik jag behöver just nu. Man gillar ju musik olika mycket beroende på ens perioder i livet, antar jag. Det är bara svårt att hitta rätt musik när man letar. Oftast kommer den till en när man inte anar det och så rotar den sig i hjärtat och hjärnan. Det är svårt att tvinga på känslan jag vill ha.




God natt, mina fina läsare.

måndag, januari 25

På skolan

Sitter på skolan och fördriver lunchen fram till klockan ett. Har skrivit ut x antal papper. Det är mycket man ska komma ihåg att hitta information om.
Härnäst blir det PBL (Problembaserat lärande) där vi har ett fall som ska lösas med kommunikationssynvinkel och jag har skummat igenom fallet lite. Problembaserat lärande går ut på att vi får ett papper med en situation och sedan ska vi diskutera i vår grupp vad vi tycker verkar vara problemet och komma fram med en del frågeställningar som vi sedan far hem och letar svaren till.Tror att det kan bli riktigt roligt! :D
Efter det så ska vi till sjukhuset och ha information om KTC (Kliniskt träningscentra), vilket är ett ställe där vi har små praktiska träningsövningar där man turas om att vara vårdare och vårdtagare. Typ provar på att ha blöja på sig, raka folk, hur det känns att bli matad o.s.v.
Tror att det kan vara väldigt intressant och lärorikt. Idag ska vi dock bara ha information om vad man gör där och så, som jag har förstått det.

Ikväll ska jag försöka boka biljetter till UppCon i alla fall :) Satt och läste om det igår och pratade lite med Julia och Sarah. Nu har Julia fått klartecken från mamma att fara, så jag väntar bara på Sarah och Rockys besked ;)
Annars har jag inga planer för kvällen, men det blir nog förmodligen.... SOOOOVA, eftersom jag sovit 1½ timme inatt (ja, lanet som var hos oss i helgen förstörde min dygnsrytm igen -.- fucka you dorphin!!) Jocke tippade på att jag skulle somna före maten, men lite längre än så kan jag nog hålla mig ;) I hope.

torsdag, januari 21

Slut

Puh, jag har inte bloggat på ett tag kom jag på.
Så fort jag kommer hem från skolan är det så mycket intryck att smälta och så mycket information som man ska försöka komma ihåg, så jag har slocknat nästan direkt jag har kommit hem :O

Idag har jag inte varit i skolan dock, eftersom vi bara skulle ha en 45 min biblioteksvisning som jag inte orkade fara på (A).

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer här just nu, men jag återkommer väl :P
Kram!

måndag, januari 18

*

Har tillbringat dagen med en introduktion på Campus, snabbt hem för middag och sedan tillbaks till fika- och spelkväll ^^ Jag ägde ut alla ;D for real, den här gången. Oftast när jag skriver sådant där så har det gått sugigt för mig, men idag hade jag ultimate luck :D

Ska lägga mig alldeles strax, börjar åtta imorgon -.-

Puss och kram!

Den gamla vanliga sömnlösheten, ni vet

Imorgon börjar skolan!!! Aah... Och självklart kan jag inte somna. Men så har det alltid varit när jag ska börja något nytt. Som tur är så börjar jag inte förrän klockan ett imorgon, så jag kanske hinner få mig någon sömn ändå.

I torsdags for jag till Sarah och jag har hängt där fram till lördag förmiddag, då jag, hon och Rocky tog bussen till Skellefteå.
Under min vistelse där hann vi med shopping, ett halvt låtskriveri, några animeavsnitt, kowareteiku sekai spelades x antal gånger xD, planering inför eventuell(a) resa/resor till Stockholm/Uppsala, brända mackor, cosplay o.s.v.

Idag har jag lovat Jocke att jag ska börja spela Dragonica. Dock vet jag inte när jag ska ha tid med det, men ja, nu har jag lovat i alla fall. Fast jag får igen det, för han har lovat mig grejer också ^^ Laddar hem spelet just nu, i alla fall... Internet går därför rätt så segt :/

torsdag, januari 14

Dagens skrattattacker


Bild från tjuvtittat.se


Själva tjuvlyssningen är väl inte så super, men just nu (när jag är övertrött and such) så sitter jag och skrattar ihjäl mig åt kommentarerna.

onsdag, januari 13

Wall-E

Är fruktansvärt trött just nu! Gäsp...

Ikväll har jag och Jocke sett Wall-E och nu har jag pysslat lite med min bloggheader, men som vanligt så blir jag aldrig nöjd. Men den där får duga tillsvidare.

Nu ska jag gå och lägga mig!
På torsdag ska jag och hälsa på Sarah (<3) och i helgen kommer kanske Oskar och folk hit på lördagen, om jag inte förstod honom fel (han bjöd in sig själv xD), så jag och Jocke får skippa att fira vår 1½-årsdag ;P fast jag vet inte om vi hade tänkt fira det ens, men...

Sedan efter helgen börjar skolan :D wiiie.. Har beställt skolböcker för 3300 -.-' Inte så kul, men det behövs väl.

måndag, januari 11

Hahaha

Jag läser en blogg som heter felsms.com, där folk skickar in sms som de råkat skicka till fel person och det kanske har blivit lite pinsamt. Läs den, den är rätt kul!

Till: Pappa
Sms: Luktar kalaspuffar när jag kissar. Fan är det någe fel? Ska man testa sig?
Svar: Haha du har druckit öl. Det där känner jag igen.

Förklaring: Skulle skicka till en polare. Blev lite orolig att jag fått något annat skit. Men min erfarne far hade tydligen varit med om samma sak. :)

Jag är typ sugen på att prova dricka öl bara för att kolla om det luktar kalaspuffar ;)

söndag, januari 10

About tea.

Jag har blivit lite av en tenarkoman på sistone.

Här kommer en liten beskrivning av de teer jag har hemma för tillfället:

- Lussete, svart te (T-magasinet)
Smakar olika beroende vem man frågar, men enligt mig smakar det apelsin och inte alls så gott. Mamma tyckte att det absolut smakade saffran och nejlika, medan Julia tyckte att det smakade något annat.
Inte ett av mina favoritteer, i alla fall. 

- Rabarber grädd, svart te (T-magasinet) och Hallon grädd, svart te (T-magasinet)
De är lite lika varandra i smaken, de här två och därför beskriver jag båda samtidigt.
Rabarber grädd är mer syrligt i smaken/lukten, medan hallon är mildare. Båda teerna är söta, vilket jag gillar!


- Lady Grey, svart te (T-magasinet)
Klassiskt frukostte, men med lite extra smak om man jämför med t.ex. Earl Grey.

- Himlagott, svart te (Kobbs)
Mitt favoritte som inte är från T-magasinet, som kan hittas på Ica. Smakar och luktar himmelskt (haha).

- Blue Fruit Tea, svart te (Lipton)
Det enda teet på listan som är i färdiga påsar. Det godaste av Liptons teer tycker jag. Upptäckte detta te under gymnasiet, så under en lång tid drack jag bara det här.

- Rooibos Sömntuta, rooibos (T-magasinet)
Kryddigt te som luktar och smakar mycket (av vad vet jag inte). Har bara druckit det en gång, men jag ska prova det snart igen!

- Kiss Me Kate, grönt te (T-magasinet)
 Det här teet luktar godast av alla jag har. Det luktar jordgubbstuggummi, typ! Och jag är en sucker för söta saker. Dock smakar det inte lika mycket som det luktar :(

- Skellefteåblandningen, grönt te (T-magasinet)
Vet inte om jag tycker om det här teet så mycket. Kan inte definiera vad det smakar, luktar eller bestämma om jag tycker om det, så jag dricker hellre andra teer.

Mina favoriter är Rabarber grädd, Lady Grey, Himlagott och Kiss Me Kate. Det är de sötaste teerna jag har xD Haha, gillar man mer kryddiga teer ska man inte kolla så mycket efter rekommendationer här ;)
Nu har folket (Mikael, Samuel, Elias, Lina, Martin, Evelina och Munk) farit hem och jag ligger här i sängen och dricker te och småfnissar åt Jocke som dör i spelet han spelar och sjunger med i låtarna han lyssnar på.

Ikväll har vi sett Fast and Furious (eller hur den nu hette, men fyran var det iaf) och diskuterat saker man trodde när man var liten. Därför tänkte jag göra en liten lista över saker jag trott förut (utom tomten och så).

- Ketchup kan användas som lim och fungerar precis lika bra
Jag försökte limma ihop ett par stenar på stranden i Sjöbotten en kväll, men hade inget lim. Då kom en man och sa att ketchup fungerade lika bra som lim.
- Har man använt hårmousse i håret måste man blåsa håret, det kan inte självtorka.
De enda gångerna jag använde hårmousse var när vi skulle någonstans och mamma skulle fixa mitt hår. Jag avskydde verkligen att blåsa håret när jag var liten, men jag fick för mig att något hemskt skulle hända med håret om man inte blåste det när man hade mousse i (eftersom mamma alltid blåste mitt hår de gånger hon applicerat mousse i det).
- Belle i Skönheten och Odjuret sjunger "Jag kanske vill något mer än att leva skoskavsliv".
Hörfel. Egentligen sjunger hon "Jag kanske vill något mer än att leva småstadsliv". Men det är väl rätt obvious att hon inte vill leva ett skoskavsliv, heller? ;)
- Texten till Betlehems stjärna (Det strålar en stjärna) går "Det strålar en stjärna, förunderligt blid. I öster och väster, åh åh".
 - Näcken finns.
Jag har faktiskt inte trott på tomten, tandfén o.s.v. så länge, men Näcken har jag varit jätterädd för tidigare. Inte för att någon har sagt något för att skrämma mig, eller så. Det var som bara så.

Osv.
Är så trött nu, så jag får hjärnstopp.
Godnattkram!

lördag, januari 9

Snart far jag hem igen

Jag åker hem till lägenheten på en timme. Ikväll ska förhoppningsvis lite folk komma förbi hemma hos oss, så jag får umgås lite med dem ;) men vi får se vilka det blir, riktigt. Och vad vi gör.

Sitter och läser lite i Bonniers Läkarbok, eller vad den nu heter. Rätt intressant läsning, faktiskt. Men man blir lite less efter ett tag :P Så nu ska jag nog hitta på något annat.

Kram!

fredag, januari 8

Bra dag :D

Jag kände mig lite deppig när de första drömtydningarna jag gjorde i förra inlägget sa: Dina vänner kommer överge dig och glömma bort dig, så det blev inget kontaktande av vänner xD Tog det som ett ont omen, liksom.

Just när jag skrivit klart det där inlägget ringde det i telefonen.
Shit, ett Umeånummer, tänkte jag.
Varför jag tänkte så har sin förklaring i att det aldrig är någonting positivt när de ringer därifrån xD Antingen är det någon räkning jag glömt betala, eller så är det någon som tror att jag bor där och tror att jag inte adressändrat.
Svarade hursomhelst och var inställd på det värsta xD

- Hej, det är Nathalie.
-Hej, jag heter **** och ringer från Umeå Universitet.
- Hej.
- Du har sökt sjuksköterskeutbildningen i Skellefteå, visst stämmer det?
- Eehh.. ja.. jo?
- Jag har en plats som blivit ledig...
- Varför då? (hahaha, jag älskar min reaktion här, men jag var verkligen inte beredd på det här xD)
- Eh... Ja, för att en annan har tackat nej. Men är du intresserad av att gå?
- Ja, absolut, självklart!
- Då skickar jag information till dig då blablabla (massa mer prat om skolstart)

Wiiiiiiie :D Jag som trodde att det skulle vara ett dåligt samtal ;P

För övrigt har jag beställt lite smink från e.l.f cosmetics idag. Kunde inte hålla mig när jag hört mycket gott om deras produkter och de flesta produkterna kostar 18.50kr/st, så nu har jag beställt lite borstar, läppgrejer, eyeliners o.s.v. för ynka 175kr, typ :O Skitvärt! Hoppas bara att det är hyfsad kvalitet.

Ikväll ska jag till mamma och pappa och äta, så jag hoppas på en goooomiddag ^^
Igår åt vi Gorbys piroger till middag, eftersom Jocke missförstod min uppmaning "värm några piroger", då jag menade att han skulle värma våra hemmagjorda piroger som vi hade i frysen. Men men, piroger som piroger, eller?

Jag ska kanske göra svampstuvning och ha på varma mackor ikväll, om jag kommer ihåg att ta med mig mina champinjoner till mamma och pappa :D Det är SUPERgott!

Nä, nu ska jag tvärslänga in mig själv i duschen för pappa kommer och hämtar mig på en halvtimme!

Puss och kram!

Drömtydning

Jag tänkte göra ett försök på drömtydning, eftersom jag drömmer så mycket och ofta, så det kan vara intressant att se vad böckerna anser att mina drömmar betyder.

Inatt drömde jag att min pappa skulle ha ett jättestort kalas i Ytterstfors i lokalerna där vi brukade vara på kristna läger när jag och Julia var mindre. Det var jättemånga som var bjudna och vi i familjen höll på att sätta upp lappar på hatthyllorna med namn till olika familjer som skulle hälsa på, eftersom det skulle bli kaos med kläderna annars. Så jag frågade mamma var vi egentligen skulle hänga våra kläder och det var tydligen under en skylt där det stod "Farsgubben". Mamma börjar fråga hur mycket pengar hon är skyldig mig och jag kommer fram till att hon nog är skyldig mig 1300, så jag får ta med mig hennes börs när jag ska och handla.

Sedan var jag helt plötsligt vid en kiosk med Mikael och Samuel och vi skulle bestämma ifall vi skulle fara på läger eller inte. Vi hade varit där förut och det hade varit jättetråkigt, men jag bestämde mig för att jag skulle fara i alla fall och så skulle jag betala för alla måltider utom middag som jag skulle fixa på egen hand. Det skulle Mikael också, tydligen. Det blev 121 kronor var att betala och tydligen skulle Samuel också med. Vi åker buss dit.
Väl framme på lägret så inser jag att det är på samma ställe som pappa ska ha sitt kalas på och jag förstår att det var därför jag ville fara i första laget.
Vi sitter vid ett avlångt bord och vid bordet mittemot sitter ett par killar som håller på att sätta upp min Marilyn Monroe-affisch på väggen med häftmassa. Bra, tänker jag. Då kommer den till användning i alla fall.
När jag vänder mig om mot vårt bord igen ser jag att Martin och Andreas har kommit också. Martin ser ut att lida, så jag frågar om det är något fel och han säger att han har ont i öronen. Jag erbjuder honom mitt pannband och han tar det. Det är lite stort säger han, men det fungerar.

Sedan ligger vi i våra sängar i samma rum och jag inser att vi egentligen är på Hogwarts. Jag tror att det är någon ond trollkarl som varit i görningen, så jag smyger ut till köket som ligger i närheten av vårt rum och letar ledtrådar till vem det kan ha varit. Jag hittar ett jästpaket och en träskopa (jag kommer inte på vad det heter, men en sådan här "mugg/skopa" som man brukar ha med sig på utflykter i skogen) och jag drar slutsatsen att en ond trollkarl vill förstöra pappas kalas (!?!? xD).
Vidare minns jag att vi var i en stor källare och att det var någon sorts tävling där, men jag minns inte alls vad det var för sorts tävling eller vad vi gjorde där :(

Party - Om du drömmer att du närvarar vid ett party betyder det att du snart blir tvungen att flytta till en ny trakt och skaffa dig nya vänner.
FEST, förbereda: en ganska vanlig dröm, som kan bero på att du har en jäktig dag framför dig och oroar dig för hur du ska hinna med allt.



Gäster: Om du drömmer att du får många gäster och att detta besvärar dig betyder det att vännerna kommer att överge dig för en tid, och att många av dem kommer att glömma dig.


Mor: Om du drömmer att du ser din mor kommer du att få vara med om ett trevligt äventyr. Det kan också hända att du får höra från en vän som befinner sig utomlands. 
MODER: Drömmer du om din mor eller att du själv är mor, anses det röja en önskan att utvecklas, en längtan efter högre ställning eller mer att säga till om. Du vill dominera. Andra drömtydare anser att det är vad modern gör eller säger som är det betydelsefulla i drömmen.


Få pengar - Om du tar emot pengar väntar en vinst. 


Vänner - Drömmer du om en vän kommer ditt bankkonto att växa.


Betala något - Om du ger någon pengar i drömmen kommer du att få en son som blir en stor och mäktig man.


Åka buss/resa - RESA: Att drömma att man beger sig ut på betyder att man strävar mot nya mål, att man vill förändra sin tillvaro.


Middag - Är du gäst vid en middagsbjudning betyder det att någon är ute efter att lura dig och du bör söka den skyldige bland dina vänner.



Affischer (tavlor är det mest liknande jag kunde hitta) - Att drömma om tavlor är ett mycket gott omen. För unga människor förebådar en sådan dröm ett lyckligt äktenskap och ett kärleksfullt och harmoniskt familjeliv. Drömmer en affärsman om tavlor väntar goda tider, men samtidigt måste han vara noga med att inte låta skenet bedra.


Ont i öronen - Om du drömmer att du har ont i ett öra är det ett säkert tecken på att du kommer bli ett offer för falska anklagelser och att det kommer att bli mycket svårt för dig att bevisa din oskuld. Att ha många öron i drömmen är bra för den som har många anställda. När en ung man drömmer att han förlorar sina öron betyder det att något obehagligt kommer att hända honom. Men om han drömmer att han tvättar öronen har han idel goda nyheter att vänta.


Natt: Att drömma om natt är ett varsel om ängslan och sorg.






Det är ju lite svårt att hitta saker som passar :P





Jag har funderat på att skicka ett sms till mina kompisar som jag inte träffat på länge och fråga om vi ska hitta på något. Men jag vet inte. Antingen är det för att det känns som att jag kommer att väcka några om jag smsar nu som jag inte gör det, eller så är det för att jag vet hur svaren kommer att låta ändå. Att typ två av tolv kan, kanske. Det känns så deppigt varje gång man får ett nej-svar och liksom ändå ska försöka låta positiv och säga "Jamen, då tar vi det en annan gång då, ha det bra!" när man vet att man mest troligt kommer att få samma svar nästa gång.

Nåja, vi får se. Förmodligen skickar jag sms ändå. Jag vill ju träffa mina vänner.

Sedan ska jag ringa till Posten (om jag inte kan få Jocke att göra det när han vaknar) och höra varför vi inte fått någon post sedan före jul någon gång. Fasar lite inför räkningarna som eventuellt ligger på hög/har passerat "bäst före datum" -.- Hoppas vi inte blir av med elen/internet för det här, bara :S

torsdag, januari 7

För att formulera "Jag drar på stan" på ett annat sätt:

Jag målar naglarna svarta. Matt. Och trots att det ser dystert ut ler jag. Solen går upp. -30 grader ryktas det om. Det rycker i mina axlar. Bryr mig inte. Det plingar på dörren. Visst var det här ditt? Säkert, ler jag trött och tar emot påsen. Ha en bra dag. Detsamma. Mina tidsfördriv börjar ta slut. Ska jag ge mig av? Men det var ju -30 ute, sa de ju. Kanske bryr jag mig lite ändå. Tar en titt i spegeln. Skrattar. Det kanske är dags att lämna det ensamma livet jag har på morgonen. Jag sätter mig vid datorn. Skriver några rader. Ska publicera och ge mig ut i kylan med tantmössa och långkalsonger.
Kyss mig vintermorgon.