torsdag, oktober 29

Imorgon ska jag fika med fina vänner klockan halv ett, så det är lite sug att jag inte lyckades somna mellan elva-två, någon gång. Nu har jag stigit upp eftersom jag kände mig superpigg, har tagit fyra nattmackor och en kopp te. Ser lite anime och hoppas på att ögonlocken ska bli tunga snart. Puss!

onsdag, oktober 28

KLÄ UT DIG MED MIG :D

Datorn är nyformaterad, så jag har tråkigt nog inga bilder att lägga upp :(

Jag är fruktansvärt sugen på att klä ut mig till Halloween, jag älskar ju att klä ut mig. Men det känns lite tråkigt att göra det själv, liksom :P haha, men jag kanske får göra det ändå ;) sitta som ett litet monster i lägenheten och busa och godisa med mig själv :D

Nu är jag nästan frisk också! Detta firar vi med en piggelin.

måndag, oktober 26

You're stealing from me

Dagens nyheter:

Jag har inte tagit tummen ur och diskat idag. Mycket på grund av att jag somnade halv åtta (eller halv sju när man nu ställde tillbaks klockan) och vaknade elva av att Jocke satt vid datorn och skrek, sedan sov jag från tolv till fyra och sedan mådde jag så dåligt att jag inte steg upp ur sängen på hela dagen.
För övrigt har jag fått skavsår på näsan för att jag snytt (snutit?) mig så mycket. Kul?

Sedan är jag fruktansvärt less på att jag jämt får virus på datorn. VAD gör jag för fel, o du käre allsmäktige?
Nåja, nu ska jag formatera om datorn. Eller, ja, Jocke ska göra det när han kommer hem från skolan imorgon. Jag vet inte hur man gör :(

Min mobilräkning för de senaste tre månaderna kom igår - 1223 kronor gick det på. Jag är verkligen inte en person som brukar reagera på saker och tings kostnader, men när jag fick den här räkningen sa jag verkligen "1223 KRONOR!?"

(600 för min mobil, 150 för abonnemanget.
0 för sms, 150 för samtal) - tre månaders kostnader

Och resten (323) är alltså internetkostnader... Och jag har knappt använt internetfunktionerna på telefonen... Jag stänger av det nu :( Eller ja, återigen så har Jocke gjort det. Han är lite mer engagerad i tekniska saker än vad jag är.
De andra kostnaderna är ju liksom okej, jämfört med vad det var för mig innan jag skaffade min telefon och det här abonnemanget. 0 kr för alla sms är ju lovely, sedan så har jag ringt fruktansvärt mycket så jag tycker att 150 kr på tre månader är lite.

söndag, oktober 25

Tj-tj-tj-tjena people!

Jag är till 99% säker på att jag har gått med på den sämsta dealen i mannaminne. Eller åtminstone i mitt minne för den senaste veckan.
Disken hopar sig på arbetsbänkarna och till och med spisen är täckt av smutsiga kastruller och annat. I min ondskefullaste min satt jag och småflinade åt att det hela helt var Jockes ansvar.
...Tills han föreslog ett utbyte mot en timmes massage för att jag skulle ta mig an berget. Och jag lovar, det är ett fucking isberg, det där. I kastrullerna står det glas som jag inte sett tidigare o.s.v.
"Men massage, det är sällan jag får det, och en TIMME, dessutom!" (tänk er "på en TOOORSDAAAG?"-uttrycket från Johan Glanssss - nej, jag vet inte hur man skriver när någons namn slutar på s och man ska skriva "hans" - klipp från Stockholm live (som alla har sett, om inte annat så finns länk längst ner) så förstår ni kanske min glada förvåning när han erbjöd sig detta.
Svag som jag är så gick jag med på det. Har nu fått en halvtimmes massage och ska få resten imorgon när jag har diskat, Jag hör av mig om jag överlever isberget, eller om jag går på grund...

Btw, är det bara jag som har fastetsat en bild från samhällskunskapen på näthinnan så fort någon nämner isberg? Bilden föreställer mörkertalet i anmälda brott, typ...
På andra plats på näthinnan är såklart Titanic. En film som jag för övrigt börjat uppskatta mer med åren.

Imorgon ska jag se Ever after för att bringa gamla högstadieminnen till liv (Jocke har dessutom lovat att han ska se den med mig, hohohoo) och jag ska nog även ge mig på A walk to remember. Har dragit mig för att se den filmen - inte för att jag inte tror att jag kommer tycka om den, utan tvärtom. Jag tror att jag kommer gråta som *** när jag ser den och jag är verkligen inte i gråtarmood just nu.


lördag, oktober 24

Kort

Hemma för tredje gången på två veckor, i princip. Har varit hundvakt jätteofta på sistone.
Nu är det helg dock, så då klarar familjen det där själva. Dessutom är jag sängliggandes, så det är nog tur det.


http://open.spotify.com/user/ironwoodis/playlist/5SSGBlHoFgzLnfg6eshfhB
Mjepp, nu lyssnar jag på mina favoriter och tycker synd om mig själv. Saknar Jocke.

Kram på er alla!

torsdag, oktober 15

Kaos

Nu har vi hämtat lillvovven och han är så söööt :D fast efter att ha gosat med honom hela dagen så känner jag ändå att jag kan låta honom sova ifred nu. Nästan ;)

Det har hänt så mycket i veckan så jag knappt har hunnit vara hemma. Vilket har resulterat i att vår lägenhet ser ut som en svinstia, eftersom jag bara är hem, sliter av mig kläderna och slänger dem på golvet, duschar och slänger handdukar överallt och sedan till garderoben för att hitta lämpliga klädesplagg. Åh, glömde jag att nämna att ratade kläder också hamnar på golvet?
Sedan har jag inte hunnit diska, eftersom jag inte varit hemma mer än för att byta om i princip, men eftersom Jocke är hemma så växer ju diskberget till katastrofala höjder utan min medverkan. Jag har hört ryktas om att vi inte har några rena tallrikar, glas eller bestick just nu. Något jag längtar efter att återvända till...

Jag saknar Jocke :( Enda stunden jag har träffat honom på riktigt (alltså mer än att säga hej och sen fara) i veckan var igår. Jag har sovit borta varenda dag annars också. Hos mamma och pappa.
På sätt och vis är det skönt - jag behöver inte ta hand om mig själv, för det gör ju mamma. Och jag får lite privacy som det inte är så lätt att få när man bor två stycken i en etta på trettiosex kvadratmeter.

Champis

När jag var hem till Kusmark i torsdags så mådde Champis inte så bra. Han hade ätit massa kattmat på onsdagen och tydligen blivit dålig i magen av det, så mamma misstänkte att det var därför han inte ville äta någonting. Han reagerade inte på någonting och ville inte komma in efter att ha varit ute jättelänge. Han låg bara på den frostiga altanen och blickade ut över trädgården och ängen. Jag förstod att det var något som var helt fel, så jag kramade om honom och sa hejdå. Dagen efter togs han till veterinären där mamma fick veta att han hade levt med för små njurar i hela sitt liv och att det var otroligt att han levt så pass länge, men att det skulle gå jättefort nu. Så hon tog beslutet att ge honom en spruta så att han fick somna in istället för att plågas ihjäl.

Det är så tomt hemma nu. Varje gång man öppnar dörren så förväntar man sig att det ska komma en glad hund utspringandes genom dörren och hälsa på en. Men det gör det ju inte.


Vi saknar dig :(
Igår var jag och mamma och tittade på en collievalp i Piteå och imorgon
ska vi fara och hämta honom.

Han är så söt, jag och mamma föll direkt.




söndag, oktober 4

Höst


Jaha, första snön kom idag. Precis när jag skulle gå och handla. Timingen var oslagbar.
Idag var det jag som lagde maten här hemma måste jag ju också få stoltsera med! Hah :D
Funderar på om jag kan ha åkt på någon sjukdom eller om det är gårdagskvällen som spökar eftersom jag är supertrött och verkligen seg i huvudet.

torsdag, oktober 1

Plus och minus måndag-torsdag

På plussidan

+ jag har inte varit i skolan en enda dag och har därför kunnat vila upp mig
+ jag har varit med Samuel och spelat tv-spel flera timmar i sträck
+ jag har hunnit se rätt många avsnitt av olika serier
+ jag har klippt mig hos den trevligaste frisörskan någonsin (Klara, tror jag hon hette)
+ jag har städat, tvättat, diskat och tyckt att det har varit roligt eftersom jag inte haft annat som stressat på
+ jag har fått en hel HÖG med smink av Sarah, vilket jag inte upptäckte förrän idag
+ Lars Winnerbäcks album 'Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen'

På minussidan

- eftersom jag inte varit i skolan så vet jag inte vad som ska redovisas på redovisningen på fredag
- jag har spenderat mycket pengar på saker till hemmet och till viss del till mig själv också
- jag har inte haft så mycket tid över till att vara med Jocke
- jag är i allvarliga funderingar om jag verkligen vill bli lärare och jag känner att jag hellre skulle bli frisör/makeup-artist, men det känns som en omöjlig tanke
- eftersom jag har dessa tankar så känns det jättedåligt att tänka på skolan som jag missat en del i och som jag inte känner att jag har tillräckligt energi eller motivation för att plugga så mycket som det krävs till
- jag saknar min familj

Men angående pluggandet så ska jag försöka hitta motivationen, men just nu känns det mörkt.