söndag, november 30

Jag vill uppleva/se:


Jul i U.S.A


Pyramiderna i Egypten




Serengeti i Tanzania


Machu Pichu i Peru


Natt i Paris

Bloggbyte


Det finns miljoner och inga skäl till detta, men jag säger inte mer än att jag bytt bloggadress och att den nya adressen är

http://andthentherewassilence.blogspot.com

Första advent

Det går inte att missa att det "lider mot jul". För övrigt har jag också undrat varför det heter "lider" egentligen. Men då är jag å andra sidan också arbetslös och sysslolös, så man får väl en hel del tid över till att fundera över saker och ting. Mitt rum står dock opyntat och tråkigt än så länge. Har fortfarande kvar några flyttkartonger som jag inte fått mig för att packa upp.

Jag antar att ingen missade att Johan Palm fick lämna Idol i fredags, och att ingen heller missat hans hysteriska fan? Stackars flicka...
Kom bara att tänka på det. Jag skulle säkert också fått svårt att andas och börjat gråta om min största idol kom fram till mig och sjöng. Fast jag undrar vem som är min största idol, egentligen...

Saker som jag tänker på just nu:
- min mobil är inte i mina händer, inte heller i mitt hus... den är i Byske, av alla platser
- min dator har fått för sig att Internet är något som ska kastas ut ur huset, så Internet fungerar på alla datorer här hemma utom min(a, till och med)
- min syster är och spelar rollspel och jag är avundsjuk
- jag har absolut inga pengar när jag betalat min sista räkning och snart är det jul

Må så vara att det där blev lite negativt, mitt humör är ändå på topp.
Igår var vi ett gäng hos Jenny och hade riktigt trevligt :) vi spelade Mario Kart och någon form av sanning och konsekvens. Själv var jag inte så bra på något utav det, men jag hade roligt ändå!
For sedan hem till Jocke och spelade Super Smash Bros Melee någon timme innan vi somnade. Vaknade därför ganska sent (men relativt tidigt) idag och fick skjuts hem.
Min pappa fyller nämligen år idag, så det är bäst att vara hemma och se till att mina nyfikna släktingar håller näsan ur blöt. Eller, ja, det jag tänkte egentligen var mest att de inte fick komma in i mitt inte så städade rum, men det gjorde de ändå. Suck, att jag aldrig lär mig städa innan släkten ska hit.

Och nu ikväll har jag sett Burn after reading (tror jag då att den hette), vilken förvirrade mina föräldrar, men vi skrattade gott åt den också.

Det här blev betydligt längre än vad jag hade tänkt mig.

Nytt

Jag har inte så vettiga skäl till att byta bloggadress, men de finns där, hoppas att det inte är allt för krångligt att hänga med i svängarna!

fredag, november 28

Morgon

Det är helt otroligt! De senaste två fredagarna har jag väckts klockan sju för att sedan få veta att jag kan få fortsätta sova till nio, ungefär. Jag hade då legat och vridit mig i oro, skapat konstverk av kuddar som möjligtvis skulle kunna göra det bekvämare för mig, men trots detta inte fått mig en blund före halv tre. När jag sedan väl hade somnat så fick jag en armbåge i huvudet av min älskade pojkvän och sedan fick jag även ett knä i magen. Poor me!
Fick den stora äran att skjutsa min syster till skolan idag, så därför är jag vaken nu (okej, klockan är tio nu, men ändå).

På nedervåningen låter det som att ett medelålderspar håller på att skiljas och samtidigt riva vårt hus. Dock är det bara snickarna som bygger om vårt badrum. Måste gå ner och kolla vad de gör egentligen :P

måndag, november 24

Jag mår bra nu

Leker lite med orden i tanken och det känns rätt. Det är så, jag mår bra nu.
Jag vet inte om det är snöns, Jockes eller mina vänners förtjänst, men ärligt talat spelar det väl egentligen ingen roll?

-

Jobbade delad tur lördag och 7-12 igår, sedan for jag till Renbergsvattnet och hade trevligt med den underbara skaran. På väg hem var det ett gräsligt oväder, men tack och lov överlevde jag. 1½ timme tog det att ta sig hem. När jag kom hem läste jag följande sms från Jocke:

"Gonatt älskling.
Tänk på mig och Svahn när vi
på somrarna hoppar
runt på en jättestor
äng i tights, solen
skiner och de är bara
att springa runt och
lukta på blommorna.
Båda har såklart med
sig varsin ägodel.
Jag har en spade och
Svahn kånkar som
vanligt runt på sin
fertila kärring och får
aldrig en lugn stund.
Sårade, haltande,
förbryllade och kissnödiga
skuttar vi iväg mot horisonten
bemötta av solljuset, jag och
Svahn är så fina i motljus :)
Nu kan det ju hända
att Svahn kommer att förneka
allt det här om du frågar honom,
det är lätt att förstå att han
helst håller det för sig själv.
Men i mitt hjärta kommer
synen och minnet av jag
och Svahn och hans kärrings
skvalpande fettvalkar alltid
att leva kvar.
Hälsa alla om du känner för det ;)
Gonatt puss :*

Du kan ju be om ursäkt från mig
till Svahn också ifall du frågade
om han varit med om det och
han tog illa upp xD :P"


Såå... Mikael, har du varit med om det!? :)

-

Idag läste jag klart "Låt den rätte komma in"!
JätteJÄTTEjättebra bok. Även om den var bättre än filmen så förstör boken inte min bild av den, så jag rekommenderar den till alla, även om man sett filmen eller tänker se den :)

måndag, november 17

Helgen

Sedan i fredags har jag hunnit vara till Umeå och hämtat hem allting, så nu har jag flyttat hem helt och hållet. Dessutom har jag lyckats dra på mig en onödig utgift på 770 kr. BAJS!
Jag har också varit till Johanna i Ursviken och ätit god middag och lekt roliga lekar, spelat Guitar Hero och dessutom Diablo 2 med Jocke igår kväll och idag på dagen.

Nu ligger jag här i min säng och är måttligt uttråkad. Ska betala räkningar som egentligen borde blivit betalda betydligt tidigare, men som legat i Umeå och ruttnat så att jag inte kunnat göra det. Dessutom måste jag ordna med adressändring. Dumma jag har inte tänkt på det tidigare.
Hmm, joo, sen står det massor med lådor i mitt rum, så jag har det jag gör idag :/

torsdag, november 13

Mnåååw


Cooling

Imorse (alltså när jag vaknade... klockan ett...) bestämde jag mig för att gå ut och gå. Främst för att fota frosten (vilket jag inte var ensam om idag ^^), men också för att mamma tjatat på att jag borde röra på mig. När det var bestämt så tog jag kameran i ena handen och Champis koppel i det andra. Härligt att vara ute och gå på "morgonen", även om det blev rätt kallt om händerna.

Kom hem, spelade piano lite, men jag orkade inte med det så värst länge, så jag gick upp till datorn. Bestämde mig för att fara till stan för att köa med Samuel, så jag tog bussen klockan fyra. Det var väldigt länge sedan jag åkte buss, men det är någonting jag verkligen tycker om. Det har jag alltid tyckt om också. Kanske inte från Umeå till Skellefteå och vice versa, men just från Kusmark till Skellefteå, det är lagom avstånd. Liiiite för kort, men.
Nåja, väl framme i stan träffade jag Albin och vi gick och åt på Subway och sedan träffade vi Samuel utanför CK. Stod där och köade med honom, spelade lite rollspel med han som stod bakom oss i kön (som egentligen inte skulle köpa wow, utan bara följde med sin kompis) och sedan for jag hem med tio i tio-bussen.

Joakim hämtade upp mig i byn och sedan åt vi rostade mackor och klementiner och sedan gick vi och la oss. Stackarn ska ju upp till skolan imorgon. Själv ligger jag här och skriver, men det börjar kännas frestande att sova snart... :) typ nu

måndag, november 10

Legend of the seeker

Huvudvärk och allmänt trött. Inte så bra dag idag, alltså.
För att roa mig själv har jag sett Låt den rätte komma in (goodie) och även de tre första avsnitten av Legend of the Seeker. Såklart kan man inte förvänta sig att serien ska vara som böckerna, vilket den inte är, men det finns mycket mer i serien man kan klaga på. Skådespelarna överagerar, specialeffekterna framkallar de värsta rysningar jag har haft (inte på ett bra sätt) och dialogen verkar vara skriven av klichéernas mästare (whoever that is). Dessutom så försvann den gnutta av originalitet som fanns i böckerna när detaljerna inte är med i serien, vilket är rätt logiskt, eftersom alla detaljer knappast kan vara med. Nu känns det som någon dålig mix av Sagan om ringen, Star Wars, Harry Potter och Xena. Även om jag nu tycker att allt det här var dåligt med serien så tänker jag se mer. Jag frågar mig själv varför och jag vet inte riktigt. Kanske är det för att jag gillar böckerna och vill återuppleva historien igen (även om storyn inte är densamma i serien). Jag vet knappt själv. Det kan vara att jag inte har något bättre för mig på dagarna.

Ska ta en Ipren och... jaa... sova, kanske :)

fredag, november 7

Ibland låtsas jag att du saknar mig lite. Åtminstone en femtedel av det jag saknar dig. Okej, men en sjättedel då? Det är väl inget fel med önsketänkande egentligen :)



Det finns många människor jag saknar. Många som jag inte träffat på evigheter som jag trivts så bra med och så har allting som bara runnit ut i sanden. Har inte träffat er ens nära som förut.

Vi har bara varandra


Vi har bara varandra nu

Och du vet hur jag mår...

Det blir lite tråkigt här hemma på dagarna. Jag försöker roa mig själv, men det finns inte mycket att göra till sist. Blir mest att jag klickar runt på olika bloggar och hoppas att de ska uppdateras, men det händer sällan, så då får jag hitta på någonting annat. Dessutom finns det inte mycket annat man kan göra utan pengar... tyvärr.

Jag saknar två personer som jag inte har träffat på jättelänge. Nu är det höst igen och det är som vår årstid. Jag kommer aldrig att glömma det vi hade ett tag. Öppnar fönstret ibland på nätterna och känner den kalla luften strömma in och fylla mina näsborrar. Så ska det vara. Kallt, vantar, löv, frost, snö...
Ja tack, snön får gärna komma. Precis som Mikael är jag också uppfylld av en fruktansvärd jullängtan, så: yes please!

Imorgon ska vi nog (förhoppningsvis) vara hos mig. Så om du har lust att komma till mig så är det bara att komma! Eller, ja, du får gärna säga till innan :)

torsdag, november 6

Efter en riktigt trevlig gårdagskväll med kycklingsallad, kladdkaka, godis, jag har aldrig och en hel del hemligheter så är jag helt slut i magen. Gudarna vet om det är mättnad eller muskelvärk av skrattande (Sarahs skratt är fint <3), men slut är jag. Sarah och Jenny for kring... eh, halv ett kanske, men inte kunde jag somna då inte. Tala om att vara helt uppe i varv. Låg vaken till fem, men jag vet inte riktigt vad jag gjorde. Kollade på icanhascheeseburgerz.com, typ... där har man det lilla man gör ett tag :)

Vaknade kring tolv av att mamma sa att jag borde stiga upp och äta. Min värld, som just då bestod av min säng, var allt för skön för att avstå ifrån, så jag drog täcket över huvudet och protesterade.
Kring klockan halv två kikade en rörmokare in i mitt rum. Det är inte nog med att vi ska ha folk som bygger om i huset så att man inte kan gå på toa där nere, nej, då ska det komma rörmokare, elektriker och allt annat som man möjligtvis kan ha som yrke. Nåja, denna tidigare nämnda rörmokare ville ha sig en god titt på mina element. Yay. Medan han stod och tömde mitt element på luft (vilket jag inte visste att man kunde) så frågade han mig om jag var sjuk, eftersom jag fortfarande ligger i sängen. Eller ja, jag hoppas att det var det han grundade sin fråga på. Haha, mitt svar blev "Öööh, nää, egentligen inte... jag råkade bara sova lite länge", varav han såg förvirrad ut och utbrast "på en tooorsdag?" (se Johan Glans, Stockholm live).
Nä, han sa inte det egentligen, men han såg ut som att han tänkte det.

Det är lite pinsamt att jag sover så länge. Och nu kommer Jocke hit och jag har inte ens stigit upp. Tack och lov har jag klätt på mig, i alla fall. Eller, ja, inte tack och lov för att just Jocke ska hit, för det skulle väl inte spela någon roll. Men det känns som en tröst att jag i alla fall gjort någonting idag. Jag kan ju alltid säga att jag bloggat också, för det har jag ju... snart :D

måndag, november 3

En show glöms bort om den bara visar opp effekter som man knappast anar

När jag var betydligt yngre än vad jag är i nuläget minns jag att jag var väldigt fascinerad över att korken på kaviartuben också hade en stjärna som kunde öppna kaviartuben helt. Jag vet inte om någon förstår hur jag menar, men det är hur som helst inte så viktigt. Det jag vill komma fram till är att allt var så fascinerande när man var liten. Dammänglar, eller ja, idag skulle vi bara säga att det är damm som syns när solen lyser in genom fönstret. Och damm är väl ingenting som någon ser som något positivt. Men det var ju så vackert när jag var liten...
Varför måste världen bli så hård när man blir äldre? Hård och realistisk. Hård, skoningslös och tung, kanske.

Ibland får jag ett stort sug att skriva. Dikter eller noveller. Tyvärr stannar det oftast vid suget också. Jag kommer på en mening som jag fastnar vid och vet att "den här meningen ska vara med i min dikt/novell!" och sedan kommer jag inte på någonting som är tillräckligt bra för att ens få vara i närheten av den där första meningen. Jag antar att jag borde döda mina älsklingar, men det är ju så svårt...

Alldeles nyss kom det fram en mapp på min dator som sa att jag helt plötsligt hade filmen The Bucket List... Jaha, spännande. Den ska jag nog se nu.
Förresten såg jag Epic Movie igår... hjälp mig.

söndag, november 2

Station 8

Hade riktigt trevligt i fredags med de här personerna: (+ Wille)











-
Gårdagskvällen var spännande med liftande och kalla promenader. Klockan tre begav vi oss för att hämta hem Jockes pappa i Boviken... Kom hem till Jocke fyra. Sov till ett och sedan blev det en hel del Scrubs för att vi inte orkade stiga upp ur sängen. När jag kom hem fick jag hjälpa till med matlagningen, de klarade sig helt enkelt inte utan mina expertutlåtanden om hur man gör kassler och ris (med ananas). Som tack för att jag är en så underbar dotter så ska jag få maräng..swisch? sviss? swiss? Ja, det är gott, hur det nu än stavas.
(det kan vara så att jag får det för att jag tjatade också... men den frågan är ännu obesvarad)
Så nu till veckan återgår allt till det vanliga för alla som haft lov tidigare. För mig lär det bli lite skillnad också, eftersom alla lämnar mig för skolan. Okej... det är nog bara min pojkvän som går i skola av de jag umgås med :P
Och Samuel kommer hem snart. Välkommen hem, när du nu kommer hem.
Det känns väldigt konstigt att jag inte har varit med er (ni vet vilka ni är) på nästan en månad, tror jag. Måste tas tag i. Men jag trodde att någon annan kanske skulle fråga mig någon gång, men men :P ska man få någonting gjort kanske man får lov att göra det själv, trots allt ^^